Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Trueta de Girona acull el primer curs organitzat a Catalunya sobre neurointervencionisme destinat a infermeria

ACN Girona.-L’hospital Trueta de Girona ha organitzat el primer curs sobre neurointervencionisme destinat a infermeria que s’ha fet a Catalunya. La formació, que s’ha dividit en dues edicions, ha comptat […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Girona.-L’hospital Trueta de Girona ha organitzat el primer curs sobre neurointervencionisme destinat a infermeria que s’ha fet a Catalunya. La formació, que s’ha dividit en dues edicions, ha comptat amb la participació d’una quarantena de professionals d’arreu del territori català. Els assistents han tingut l’oportunitat de fer pràctiques escenificant situacions reals, ja que el curs ha comptat amb un simulador per practicar o experimentar la tècnica que es du a terme amb un pacient. Es tracta d’un aparell que permet fer una navegació simulada pel mapa arterial passant per l’artèria aorta i la caròtida.

El curs també ha donat als professionals inscrits els coneixements teòrics i pràctics necessaris per oferir cures infermeres, conèixer l’anatomia vascular del sistema nerviós central i les principals teràpies endovasculars per saber quan i com s’han d’aplicar. A més, se’ls ha forma sobre com preparar el pacient abans d’un tractament, les eines necessàries, com cal actuar quan s’ha de fer una trombectomia mecànica de l’ictus o implantar un ‘stent’ carotidi, així com el procediment que cal seguir davant d’embolitzacions d’aneurismes i malformacions arteriovenoses cerebrals.