Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

El Tribunal Suprem endureix les penes als tres condemnats per la violació múltiple de 2019 a Sabadell

ACN Sabadell – El Tribunal Suprem ha acordat elevar les penes de presó per als tres condemnats per la violació en grup a una noia de 18 anys a Sabadell […]

Agències 01/03/2023

ACN Sabadell – El Tribunal Suprem ha acordat elevar les penes de presó per als tres condemnats per la violació en grup a una noia de 18 anys a Sabadell el febrer de 2019. En l’escrit es considera la intimidació ambiental com agreujant en l’agressió, i es posa de manifest que no s’ha de considerar la seva participació en categoria de cooperació necessària, sinó de complicitat. D’aquesta manera, dos dels condemnats a 13 anys i 6 mesos hauran de complir 24 anys de condemna. En el cas del tercer condemnat, passarà dels 22 als 28 anys de presó, 12 dels quals com autor de la violació i 16 més com a cooperador necessari de dues altres agressions comeses per dos homes, un dels quals no ha pogut ser identificat i un altre està desaparegut.

Els fets van passar la nit del 2 al 3 de febrer de 2019, quan la noia va sortir de festa amb un grup d’amics pel centre de Sabadell. En marxar d’un local situat al carrer Advocat Cirera, i després de conversar amb un amic, va marxar sola cap a casa, ja passades les 6.00 h.

Un home, que encara no ha estat identificat, la va interceptar i de manera violenta la va empènyer contra una paret per fer-li tocaments i fins i tot introduir-li un dit a la vagina. Acte seguit, la va dur fins un local situat al barri de Can Feu, una antiga seu d’una entitat bancària on hi feien vida i dormien un grup d’homes, i on en aquell moment hi havia sis d’ells, tres dels quals els condemnats, un que es troba fugit i dos més que no han pogut ser identificats.

La noia va ser conduïda fins una habitació, on va ser violada per dos homes, un dels quals el que la va assaltar pel carrer i l’altre el que està fugit. Un tercer home, un dels acusats, la va obligar a fer-li una fel·lació, i la va penetrar vaginalment i analment.

La jove va aconseguir escapar quan un dels acusats la va acompanyar al carrer i ella va aconseguir interceptar el cotxe d’una família, que en aquell moment sortia del seu aparcament per assistir a una competició esportiva d’un dels seus fills. L’home va fugir, i la família va dur la noia a la comissaria de la Policia Municipal, on es va activar el protocol d’atenció a la víctima.

L’Audiència de Barcelona va condemnar l’autor detingut per una de les violacions a 31 anys de presó, mentre que als altres dos se’ls va condemnar a 13 anys de presó com a còmplices de tres agressions sexuals. Inicialment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va estimar parcialment recursos presentats pels acusats, fet que va situar les condemnes en 22 anys.

Ara, però, el Tribunal Suprem ha elevat les penes en estimar la petició de la Fiscalia en considerar que els acusats “van crear la intimidació ambiental, van ser presents reforçant amb la seva participació totes les agressions, animant els autors, dissuadint la víctima”, segons queda reflectit en l’escrit. Per això, els acusa d’evitar les violacions: “Van ser cooperadors necessaris i no simples còmplices dels delictes de violació”, afegeix el text.