Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El Tribunal General de la UE contesta a Ryanair que els ajuts de Finlàndia, Suècia i Dinamarca a aerolínies són legals

ACN Barcelona.-El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) considera que els ajuts que Finlàndia va atorgar a la companyia aèria Finnair i Suècia i Dinamarca van aportar a SAS […]

Agències 14/04/2021

ACN Barcelona.-El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) considera que els ajuts que Finlàndia va atorgar a la companyia aèria Finnair i Suècia i Dinamarca van aportar a SAS en el marc de la crisi causada per la pandèmia de la covid-19 són legals. D’aquesta manera s’oposa a la postura de la companyia de baix cost irlandesa Ryanair, que qüestionava la legalitat d’aquestes aportacions econòmiques. En diferents sentències emeses aquest dimecres de contingut similars, el TGUE estipula que els ajuts són “conformes” al Dret que regeix el club dels 27. Més enllà, considera les subvencions necessàries per evitar les pertorbacions greus que la situació de les companyies aèries provocaven en les economies dels països esmentats.

En el cas de Finnair, el TGUE subratlla que si el govern finlandès no hi hagués injectat capital, la crisi a l’aerolínia hauria afectat de manera destacada l’economia del país. La sentència sobre els ajuts que Dinamarca i Suècia van aportar a Scandinavian Airlines System (SAS) va en el mateix sentit.Ryanair pot recórrer la sentència davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), màxim òrgan judicial europea.