Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El Tribunal Europeu de Drets Humans exigeix a l’Azerbaidjan que aturi cautelarment els atacs militars contra Armènia

ACN Brussel·les.-El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha exigit a l’Azerbaidjan que aturi cautelarment els atacs militars contra Armènia. Així, Estrasburg ha acceptat la petició de mesures cautelars del […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Brussel·les.-El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha exigit a l’Azerbaidjan que aturi cautelarment els atacs militars contra Armènia. Així, Estrasburg ha acceptat la petició de mesures cautelars del govern armeni que denunciava les autoritats d’Azerbaidjan pels combats a l’Alt Karabakh, un territori que està en disputa entre ambdós països des de fa dècades. El TEDH ha avisat a tots dos bàndols que els enfrontaments poden vulnerar els drets dels civils i “posar la seva vida en risc”. Armènia ha acusat l’Azerbaidjan d’atacar la població civil en el territori, que està internacionalment reconegut com a part d’Azerbaidjan però té majoria armènia.

Segons han denunciat les parts, els enfrontaments han deixat centenars de morts i han fet que es declari la llei marcial.Malgrat els intents per assolir un acord de pau permanent, la disputa continua congelada i els líders d’ambdós països es culpen de la nova escalada. Les autoritats d’Armènia van informar el diumenge que va haver un atac en uns assentaments civils i van denunciar la mort d’una dona i un menor. En un altre atac, les autoritats del territori també han denunciat la mort de 16 soldats.En canvi, les autoritats d’Azerbaidjan han denunciat que cinc membres de la mateixa família han mort per un atac aeri d’Armènia i han informat de la mort de més de 500 armenis, cosa que no ha estat confirmada per la part armènia.