Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Tribunal de Comptes rep quatre fiances i estudia l’aval de l’Institut Català de Finances

ACN Madrid.-El Tribunal de Comptes ha informat aquest dijous que quatre dels 34 excàrrecs de la Generalitat investigats per l’acció exterior del govern entre 2011 i 2017 ja han dipositat […]

Agències 22/07/2021

ACN Madrid.-El Tribunal de Comptes ha informat aquest dijous que quatre dels 34 excàrrecs de la Generalitat investigats per l’acció exterior del govern entre 2011 i 2017 ja han dipositat avals o fiances. En concret, dos han presentat fiances, i dos més han presentat béns immobles com a aval. Paral·lelament, la delegada instructora, Esperanza García Moreno, està estudiant les certificacions que han arribat en relació amb l’acord del Govern d’avalar la quantitat de cadascun dels responsables. L’organisme assegura –contràriament al que apunta El País- que “no s’ha iniciat cap providència d’embargament”.

Les mateixes fonts apunten que encara no hi ha una decisió sobre si s’admetrà o no l’aval de la Generalitat, una qüestió que “es dirimirà quan toqui”. En tot cas recorden que en el cas que el Tribunal de Comptes dicti una providència d’embargament, això “no significa” que no admeti els dipòsits o avals, encara que hagin arribat fora del termini estipulat. D’aquesta manera, encara que s’hagi iniciat el procés, el Tribunal “pot acceptar” les fiances posteriors i “no executar l’embargament”.A més recorden que tant les fiances com els embargaments de béns “són mesures cautelars fins que no hi hagi una sentència ferma”. “És a dir” que els processos “no impliquen que l’afectat perdi els béns de manera immediata”, sinó que queden a disposició “per garantir que una futura sentència condemnatòria” suposi el “reintegrament” dels fons a l’administració.Tot plegat després que aquesta mitjanit hagi expirat el termini de què disposaven els investigats per dipositar les fiances. El Tribunal de Comptes té sobre la taula una petició de la Generalitat perquè estableixi una pròrroga de 15 dies per poder enllestir els tràmits administratius per avalar i dipositar els diners a través de l’Institut Català de Finances (ICF).