Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Tribunal de Comptes dona dos dies a la Generalitat per entregar físicament els avals

ACN Madrid.-El Tribunal de Comptes dona un termini improrrogable de dos dies a la Generalitat i a les parts afectades perquè entreguin físicament els avals de la fiança de 5,4 […]

Agències 22/07/2021

ACN Madrid.-El Tribunal de Comptes dona un termini improrrogable de dos dies a la Generalitat i a les parts afectades perquè entreguin físicament els avals de la fiança de 5,4 MEUR que l’òrgan exigeix a una quarantena d’ex-alts càrrecs del Govern per l’acció exterior entre el 2011 i el 2017. La delegada instructora ha estudiat tots els escrits rebuts, tant els dels representants legals de les persones que s’acolliran a l’aval de l’ICF com els d’altres excàrrecs que no ho faran. Un cop analitzada tota la documentació, ha constatat que en el cas del Govern, el que s’ha rebut és un anunci d’intencions, però no s’ha acompanyat físicament dels avals. En cas de no rebre’ls en 48 hores, es procedirà a l’embargament dels bens de les persones afectades.

El Govern ha fet el tràmit per via telemàtica, a través de la plataforma jurídica. Ara falta que entregui els avals de forma presencial. Hi ha 34 encausats que s’han adherit a aquesta fórmula. Quatre més ja han presentat avals o fiances pel seu compte al tribunal.