Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ajorna la vista per l’extradició de Valtònyc almenys fins al 27 de maig

ACN Brussel·les.-El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha ajornat la vista per l’extradició de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, almenys fins al 27 de maig. Després de suspendre l’audiència que hi […]

Agències 03/12/2020

ACN Brussel·les.-El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha ajornat la vista per l’extradició de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, almenys fins al 27 de maig. Després de suspendre l’audiència que hi havia prevista aquesta setmana, la justícia belga ha convocat el raper mallorquí el maig del 2021 a l’espera que el Tribunal Constitucional digui si la llei belga d’injúries a la corona és vàlida per acceptar l’euroordre d’Espanya. Arran d’una pregunta prejudicial del Tribunal d’Apel·lació de Gant presentada al setembre, el TC de Bèlgica està estudiant si la norma és conforme a la jurisprudència del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg sobre la llibertat d’expressió, però ni tan sols ha convocat una vista pel cas, de moment.

La defensa de Valtònyc calcula que el dictamen del Constitucional podria trigar entre mig i un any des de que es va presentar la pregunta.