Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

El transport públic de l’ATM seguirà operant al 100% de la seva capacitat tot i les noves restriccions

ACN Barcelona.-La xarxa de transport públic que depèn de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) seguirà operant al 100% de la seva capacitat malgrat la previsible caiguda de demanda arran de […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN Barcelona.-La xarxa de transport públic que depèn de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) seguirà operant al 100% de la seva capacitat malgrat la previsible caiguda de demanda arran de les noves restriccions per frenar l’expansió de la covid-19 a Catalunya. Les úniques excepcions seran el transport públic nocturn i els serveis ferroviaris –metro TMB, FGC i Tram-, que s’aturaran cada dia a partir de la mitjanit. No obstant això, el NitBus de l’àrea metropolitana es mantindrà amb l’oferta completa. En el mateix comunicat, però, l’ATM ha demanat “més flexibilització horària” en les activitats laborals i docents per evitar grans concentracions de persones en hores punta –de 6.00 a 9.00h del matí- al transport públic.

Per altra banda, l’ATM recorda que l’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic i remarca que els usuaris han d’evitar totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta. Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, el consorci ha anunciat que reforçarà la instal·lació de gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no hi havia dispensadors.Finalment, l’ATM ha anunciat que establirà un procediment de compensació per les T-jove afectades per la suspensió de les classes universitàries presencials. En el comunicat, l’ens comenta que aquestes mesures es detallaran en els pròxims dies.