Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Tram instal·la bucles magnètics per adaptar la parada de Francesc Macià a persones sordes

ACN Barcelona.-El Tram ha instal·lat per primera vegada un sistema de bucles magnètics inductius que permeten a les persones amb audiòfons poder escoltar nítidament els missatges que s’emeten per la […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-El Tram ha instal·lat per primera vegada un sistema de bucles magnètics inductius que permeten a les persones amb audiòfons poder escoltar nítidament els missatges que s’emeten per la megafonia de la parada de Francesc Macià, tot i l’entorn sorollós. “És un pas de gegant”, explica Josep Maria Llop, exalcalde de Palma de Cervelló i membre de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC). El projecte, impulsat per l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) és una prova pilot i beneficiarà 58.000 usuaris. Segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el sistema s’ampliarà a totes les estacions de tramvia en els pròxims tres anys. La mesura facilitarà l’accés al transport públic d’un col·lectiu que busca “seguretat”, assegura Alfons Vilar, de l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT).

“Si tenim seguretat nosaltres agafarem el tramvia”, ha dit Vilar, que ha recordat que els sords no discriminen entre els sorolls de l’ambient i que, en un punt com la parada de Francesc Macià “amb prou feines podem discriminar el so que ens interessa que és sentir el tram i poder entrar-hi”.