Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 4% al maig respecte als nivells previs a la pandèmia

ACN Barcelona.-El tràfic de contenidors del Port de Barcelona ha crescut un 4% al maig respecte al mateix mes de 2019 i ha superat així les xifres prèvies a la […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-El tràfic de contenidors del Port de Barcelona ha crescut un 4% al maig respecte al mateix mes de 2019 i ha superat així les xifres prèvies a la pandèmia. En els primers cinc mesos d’enguany, el tràfic total del Port de Barcelona ha arribat a 27,3 milions de tones, un augment del 15,2% respecte al mateix període de l’any passat. El tràfic de contenidors ha estat d’1,5 milions, amb un increment del 30%. En aquest període, les exportacions han mostrat un bon comportament, en línia amb els mesos precedents, i han crescut per sobre de les importacions. Els contenidors d’exportació han crescut un 21%, els d’importació un 11% i els contenidors plens en trànsit han augmentat un 57% respecte al mateix període del 2020.

Entre gener i maig d’enguany, el Port de Barcelona ha mostrat xifres positives en tots els segments de tràfic, excepte els líquids a dojo, que reflecteixen el descens del gas natural i de les benzines, i els passatgers. Les exportacions del sector agroalimentari a la Xina i als altres països asiàtics i la sal comuna han experimentat creixements “molt importants” des de l’entrada en servei de la nova terminal d’ICL al moll Álvarez de la Campa. Per països, la Xina i l’Extrem Orient continuen sent el principal origen i destí del comerç que passa pel Port de Barcelona, mentre que els països de la ribera Mediterrània, especialment Algèria i Turquia, del Pròxim Orient i de Nord Amèrica mostren creixements destacats. El tràfic de vehicles, un dels més representatius del Port de Barcelona, també ha continuat mostrant resultats positius. En els primers cinc mesos de l’any s’han mogut 235.668 automòbils, amb un creixement del 25,6%. Aquest comportament ha estat impulsat per les exportacions, que s’han incrementat un 49,1%.El tràfic de passatgers ha estat de 155.907 persones, un descens del 15,2% respecte al mateix període de 2020. Per la seva banda, el tràfic de creueristes ha estat inexistent des de març de 2020 fins a maig de 2021. Tot i això, el passat dissabte 26 de juny es va reprendre l’activitat creuerística al Port de Barcelona amb l’arribada del MSC Grandiosa.