Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El TNC estrena la seva plataforma per fer arribar els espectacles de la temporada a casa

ACN Barcelona.-El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) posa en marxa TNCDigital, una plataforma audiovisual en la línia de la d’equipaments com el Teatre Lliure, L’Auditori i de festivals com Temporada […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) posa en marxa TNCDigital, una plataforma audiovisual en la línia de la d’equipaments com el Teatre Lliure, L’Auditori i de festivals com Temporada Alta, on anirà oferint espectacles d’aquesta temporada. Els espectadors es poden subscriure a tota la temporada o comprar ‘entrades’ per a espectacles solts, i accedir així als enregistraments en alta qualitat d’imatge (4K) i so que s’aniran incorporant. Ara mateix ja hi ha disponible el ‘Decameró’ que va inaugurar el curs, i “en breu” s’hi sumaran els dos muntatges que s’han hagut de suspendre les darreres setmanes pel tancament cultural, ‘La dona trencada’ i Malditas plumas’. La intenció és mantenir estrenes en línia encara que el teatre estigui tancat.

El decàleg de monòlegs ‘Decameró; ‘La dona trencada’, de Simone de Beauvoir; ‘Malditas plumas’, de Sol Picó; ‘Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols’, de Rosa Delor i Núria Casado; ‘L’Hèroe’, de Santiago Rusiñol; ‘Solitud’, de Víctor Català; ‘Encara hi ha algú al bosc’, d’Anna Maria Ricart, ‘De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda’, de La Calòrica; ‘Galatea’, de Josep Maria de Sagarra, i ‘L’Emperadriu del Paral·lel’, de Lluïsa Cunillé, són les obres que el TNC preveu enregistrar i pujar a la seva nova plataforma.Les pujades es faran d’acord amb el calendari d’estrena de les obres. Si el teatre ha de tancar degut a les restriccions de la pandèmia, es mantindran igualment les estrenes (encara que siguin sense públic), per poder almenys oferir-les a la plataforma digital. Si, en cas contrari, el teatre pot obrir i estrenar amb públic, el contingut no es penjarà a la plataforma fins que no hagin acabat les funcions físiques, per no perjudicar la taquilla, informen a l’ACN des de l’equipament.Alguns espectacles comptaran amb subtítols en català, castellà, anglès i francès, gràcies a una col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.La subscripció digital a la temporada té un cost de 29 euros, i permet veure les obres sense límit fins al setembre del 2021. D’altra banda, la compra individualitzada d’espectacles és a 5 euros. El TNC anirà afegint continguts extra, a banda dels espectacles, a la plataforma del TNCDigital, com per exemple entrevistes a experts, reportatges per contextualitzar l’autor o l’època, etc.El TNCDigital és possible gràcies als equips tècnics del Teatre Nacional de Catalunya i compta en la col·laboració de TV3.