Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

El TNC assegura no haver registrat “males praxis” dels professionals assenyalats per alumnes de l’IT

ACN Barcelona.-El director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí, ha defensat la posició del teatre “al costat de les víctimes” després que una vintena de testimonis hagin […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-El director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí, ha defensat la posició del teatre “al costat de les víctimes” després que una vintena de testimonis hagin denunciat al diari ‘ARA’ casos “d’assetjament sexual i abús de poder” a l’Institut del Teatre (IT). A la roda de premsa de ‘La Font de la Pólvora’, Albertí ha remarcat que el TNC és el primer teatre públic de l’estat espanyol que ha tingut un protocol propi contra l’assetjament. “En cap de les circumstàncies dels professionals esmentats hi ha hagut cap demanda o circumstància que portés al teatre a tenir consciència de males praxis”, ha dit sobre els professors assenyalats per les víctimes.

Albertí ha constatat que han fet “confiança artística” a algunes d’aquestes persones vinculades a produccions de la casa, i que en gairebé vuit anys el teatre ha treballat “al màxim” perquè el clima del treball fos “des del respecte, el reconeixement, la pau, la igualtat, el feminisme i voluntat de trobar espais de trobada”, i que això alliberés espais de creació artística. El director artístic ha afegit que detesten qualsevol situació “que passi per la vexació o per qualsevol actitud de no respecte profund de respecte a les persones”.