Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El TJUE veu discriminatori que els empresaris prohibeixin només l’ús de símbols religiosos grans com el vel

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha determinat que és discriminatori prohibir únicament l’ús de símbols religiosos grans com el vel al lloc de treball. L’alt tribunal […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha determinat que és discriminatori prohibir únicament l’ús de símbols religiosos grans com el vel al lloc de treball. L’alt tribunal amb seu a Luxemburg ha sentenciat que, tenint en compte que alguns corrents religiosos imposen certes indumentàries, una restricció als símbols grans pot comportar que determinats treballadors siguin tractats de forma menys favorable per “motius religiosos” i, per tant, siguin discriminats. Així, el TJUE només avala la prohibició de símbols religiosos a la feina quan aquesta cobreixi “totes les formes visibles de conviccions polítiques, filosòfiques o religioses”.

En aquest sentit, el TJUE recorda que, si l’objectiu d’aquest règim és la neutralitat empresarial, qualsevol símbol, encara que sigui petit, posa en risc l’aptitud de la norma per assolir la finalitat que es busca.El Tribunal de Justícia de la UE respon així a la pregunta prejudicial d’un tribunal d’Alemanya pel cas de dues treballadores que es van oposar a la prohibició de les seves empreses de portar símbols visibles de creences religioses o polítiques. En concret, les dues reclamaven el seu dret a portar el vel islàmic mentre treballaven i han acabat als tribunals alemanys per reivindicar-ho.