Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

EL TJUE rebutja que els consumidors puguin exigir reemborsaments a intermediaris en cas de cancel·lació d’espectacles

ACN Brussel·les – El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) rebutja que els consumidors puguin exigir a les empreses intermediàries de venda d’entrades el retorn dels diners en […]

Agències 31/03/2022

ACN Brussel·les – El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) rebutja que els consumidors puguin exigir a les empreses intermediàries de venda d’entrades el retorn dels diners en cas de cancel·lació de l’espectacle. En una sentència publicada aquest dijous, el tribunal amb seu a Luxemburg considera que el consumidor no té dret a retracte en el cas d’un esdeveniment fixat amb una data específica i que aquesta excepció també s’aplica en el cas dels intermediaris de venda d’entrades sempre que “el risc econòmic” recaigui sobre l’organitzador de l’espectacle.

La sentència del TJUE dona resposta a una pregunta del Tribunal Civil i Penal de Bremen, a Alemanya. Es tracta d’una cas en què un consumidor tenia una entrada per a un concert que s’havia de celebrar el 24 de març i es va cancel·lar per les restriccions per la covid-19.

L’empresa a través de la qual va comprar les entrades, CTS Eventim, va compensar el consumidor amb un val emès per l’organitzador de l’esdeveniment. El consumidor va considerar que era insuficient i va reclamar a la intermediària el reemborsament de l’entrada i les despeses associades.

La directiva sobre els drets dels consumidors estableix el dret a retracte d’aquests. Ara bé, la norma exclou aquest dret en alguns casos, com espectacles culturals o esportius per la dificultat d’omplir places en casos de retracte.