Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

El TJUE conclou que Espanya ha de computar les pensions a altres estats en la jubilació anticipada

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que Espanya ha de tenir en compte la pensió que un ciutadà espanyol pugui percebre a altres estats de la […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que Espanya ha de tenir en compte la pensió que un ciutadà espanyol pugui percebre a altres estats de la UE on hagi treballat a l’hora de calcular la pensió per a la jubilació anticipada a l’Estat. Els tribunals espanyols han preguntat als magistrats europeus si la legislació espanyola que no computa les pensions que pot percebre un treballador a càrrec d’un altre estat membre per establir la pensió anticipada és conforme al dret europeu. L’alt tribunal amb seu a Luxemburg diu ara que aquesta normativa espanyola sobre jubilació anticipada no respecta la legislació europea perquè no respecta el “principi d’igualtat de tracte”.

En aquest sentit, el TJUE defensa que Espanya no només ha de tenir en compte les prestacions de seguretat social cotitzades a l’Estat, sinó també les “prestacions equivalents” adquirides a un altre país de la UE on el treballador hagi cotitzat.