Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El TGUE rebutja les mesures cautelars de Puigdemont per ser eurodiputat perquè “ja no són necessàries”

ACN Brussel·les.-El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat les mesures cautelars de Carles Puigdemont i Toni Comín per ser eurodiputats perquè “ja no són necessàries”. En una resolució […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Brussel·les.-El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat les mesures cautelars de Carles Puigdemont i Toni Comín per ser eurodiputats perquè “ja no són necessàries”. En una resolució del 19 de març, el TGUE argumenta que la petició de mesures provisionals s’ha quedat “sense objecte” perquè tots dos ja han pogut ocupar el seu escó a l’Eurocambra. De fet, tant Puigdemont i Comín com l’Eurocambra van coincidir en les seves al·legacions del gener que aquesta sol·licitud de cautelars ja no era necessària.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea havia anul·lat la darrera denegació i havia retornat la petició a aquesta instància inferior. Ara el TGUE dóna la petició per tancada.Tot i això, el cas de fons, la demanda dels eurodiputats de JxCat contra l’Eurocambra, està pendent de resolució també al TGUE.