Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El TGUE rebutja la petició de cautelars de Russia Today i manté la suspensió de les emissions a França

ACN Brussel·les – El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat la petició de cautelars de Russia Today i manté la suspensió de les emissions a França. La delegació […]

Agències 30/03/2022

ACN Brussel·les – El Tribunal General de la Unió Europea ha rebutjat la petició de cautelars de Russia Today i manté la suspensió de les emissions a França. La delegació francesa de la cadena russa va impugnar les sancions de la UE per la invasió russa d’Ucraïna davant del TGUE i va demanar la reactivació de les emissions de forma provisional fins que es resolgui el cas de fons. En un auto publicat aquest dimecres, el president del TGUE ha denegat les mesures cautelars perquè les proves aportades per RT France “no permeten establir que el dany causat tingui una dimensió social” ni afecti el “caràcter democràtic de la societat europea”.

“El dany seria de naturalesa purament econòmica i financera”, diu el president del Tribunal recordant que, excepte casos excepcionals, aquest tipus de danys es consideren reparables amb indemnitzacions. Així el TGUE defensa que “la balança dels interessos en qüestió s’inclina a favor del Consell Europeu”, que busca “protegir els estats membre davant de les campanyes de desinformació i desestabilització”, cosa que “amenaçaria l’ordre públic i la seguretat de la UE, en un context marcat per l’agressió militar contra Ucraïna”.