Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El tercer sector reclama un telèfon d’emergència social per atendre les persones vulnerables pel coronavirus

ACN Barcelona.-La Plataforma del Tercer Sector ha reclamat al govern espanyol que creï un telèfon d’emergència social accessible de manera universal per atendre les persones més vulnerables davant la pandèmia […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-La Plataforma del Tercer Sector ha reclamat al govern espanyol que creï un telèfon d’emergència social accessible de manera universal per atendre les persones més vulnerables davant la pandèmia de coronavirus. L’associació, que agrupa 30.000 entitats socials d’arreu de l’Estat, subratlla que són aquestes persones les que més pateixen els efectes de la crisi. La Plataforma ha enviat una carta als ministres Pablo Iglesias, Salvador Illa i José Luís Ábalos per exposar-los aquesta necessitat. A banda, l’entitat s’ha posat al servei de l’executiu per col·laborar en el que calgui per donar resposta “a les noves necessitats socials sorgides per aquesta pandèmia”.

Per exemple, s’està elaborant un mapa de detecció de necessitats que mostri les “dificultats” que travessen algunes entitats del sector i permeti obtenir un registre de recursos i mitjans que es puguin posar a disposició dels poders públics.