Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El Tercer Sector celebra l’avanç dels pressupostos però defensa que hi ha marge de maniobra per blindar l’acció social

ACN Barcelona.-La Taula d’entitats del Tercer Sector Social celebra l’avanç dels pressupostos a Catalunya, però adverteix que encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials a […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-La Taula d’entitats del Tercer Sector Social celebra l’avanç dels pressupostos a Catalunya, però adverteix que encara hi ha marge de maniobra per garantir l’accés als drets socials a totes aquelles persones en situació de més vulnerabilitat. El col·lectiu ha instat aquest dimarts els grups parlamentaris a millorar el projecte de llei dels comptes en la seva tramitació per tal de blindar un finançament en polítiques socials que, avisen, és “urgent i de màxima prioritat”. “L’augment de les partides és positiu, però cal concretar a on es destinaran els diners i com serà aquesta inversió”, defensa. En aquest sentit, es mostra preocupat perquè no existeix una concordança entre el pla de Govern, el pla normatiu i els comptes.

A la taula també li preocupa que els pressupostos “no incloguin l’increment de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya”, que “no es revisa des del 2010 i que, per tant, no reflecteix l’augment del cost de la vida experimentat en l’última dècada”. Així, considera que la revisió és “apressant” perquè serveix per valorar la situació de necessitat d’una persona a l’hora d’accedir a prestacions socials i també marca la quantia que es percep, com és el cas de la renda garantida de ciutadania. Paral·lelament, el Tercer Sector demana que es tingui en compte la compatibilitat de la renda garantida de ciutadania amb les prestacions d’ajuda a l’habitatge; la recuperació de les retallades en polítiques actives d’ocupació, la concreció del pla de salut mental en infància i adolescència i el pla de lluita contra la bretxa digital.D’altra banda, proposa la revisió del sistema de subvencions i el suport a les estructures organitzatives del tercer sector de segon i tercer nivell. Argumenta que cal una revisió de tot el sistema per adaptar-lo a la realitat de les entitats.