Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

‘El temps de les cireres’ de Montserrat Roig i un article de Salvador Macip, a l’examen de català de les PAU

ACN Barcelona.-Els estudiants que aquest dimecres han fet l’examen Llengua catalana i literatura de selectivitat han hagut d’escollir entre respondre preguntes sobre ‘El temps de les cireres’ de Montserrat Roig […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-Els estudiants que aquest dimecres han fet l’examen Llengua catalana i literatura de selectivitat han hagut d’escollir entre respondre preguntes sobre ‘El temps de les cireres’ de Montserrat Roig o d’una adaptació d’un article de Salvador Macip publicat al diari ‘Ara’ sobre el salmó transgènic. En l’opció A hi apareixien preguntes sobre l’obra de Roig i posteriorment sobre ‘Mirall trencat’ de Mercè Rodoreda i ‘Terra Baixa’ d’Àngel Guimerà. En l’opció B, a més de les preguntes sobre l’article de Macip calia respondre també sobre l’obra de Guimerà i la de Rodoreda. A més, els estudiants han hagut de fer una part comuna sobre reflexió lingüística.

També s’han examinat de Llengua estrangera, també matèria comuna. L’anglès ha estat la llengua escollida majoritàriament, amb 32.282 estudiants (98,3%), molt per davant del francès (329), l’alemany (110) i l’italià (51). En la prova d’anglès, els estudiants han hagut d’escollir entre escriure un text sobre els drets i els interessos individuals en relació a l’objectiu de promoure el coneixement mèdic, el moviment BlackLivesMatter o un correu electrònic a un amic amb consells sobre futurs estudis. A la tarda es fan els exàmens de modalitat d’Electrotècnia, Economia de l’Empresa i Literatura catalana. Aquest dijous, tercer i penúltim dia de les PAU, serà el torn de la darrera matèria comuna, Història.