Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El temporal causa danys per valor de 452.000 euros a Salt, la meitat dels quals al Parc d’Aigües Braves

ACN Salt.-Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Salt (Gironès) han xifrat en gairebé mig milió d’euros els danys que el temporal Gloria ha provocat al municipi. En concret, una primera […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Salt.-Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Salt (Gironès) han xifrat en gairebé mig milió d’euros els danys que el temporal Gloria ha provocat al municipi. En concret, una primera estimació situa l’afectació en 452.000 euros. D’aquesta quantitat, gairebé la meitat se l’emporten les destrosses que la crescuda del Ter va provocar al Parc d’Aigües Braves de la Pilastra, que va desaparèixer del tot. Es calcula que recuperar la zona costarà 234.000 euros. La valoració dels desperfectes també inclou 72.000 euros de danys a la zona de les Deveses. La resta, fins arribar al global, es reparteixen en diferents danys (com ara filtracions en edificis, cobertes afectades o arbres caiguts).

En espera de tancar un valoració definitiva, l’Ajuntament ja ha fet arribar aquesta xifra al Consell Comarcal del Gironès i a la Subdelegació de l’Estat. “Durant tot el cap de setmana els tècnics municipals han treballat per tenir una primera estimació dels danys; a partir d’ara, toca treballar de manera coordinada amb totes les administracions per recuperar-nos de les destrosses que hem patit”, ha explicat l’alcalde de Salt, Jordi Viñas.