Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Temporada Alta, la sala Atrium, la Fènix, la Flyhard, el Jamboree i el SAT secunden la vaga general

ACN Barcelona.-El Temporada Alta, el Jamboree, la Taranos, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, la Badabadoc, la Nau Ivanow, el Maldà, la Sala Atrium, la Fénix, la Flyhard, La […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Barcelona.-El Temporada Alta, el Jamboree, la Taranos, l’Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, la Badabadoc, la Nau Ivanow, el Maldà, la Sala Atrium, la Fénix, la Flyhard, La Planeta, la Trono, el Versus Glòries, el Teatre de l’Aurora, La Gleva, el Tantarantana, el Gaudí, l’Antic Teatre, La Puntual, la Sala Ars, l’Almeria Teatre i el Sant Andreu Teatre secundaran la vaga general de divendres i suspenen les funcions previstes. El festival Escenes de Filosofia i Teatre ha anul·lat la programació de divendres. El Lliure, el TNC, els teatres del Grup Focus, el MACBA i el MNAC mantenen per ara la programació a l’espera de la decisió dels treballadors i les companyies i avaluaran el mateix divendres si poden obrir portes.

Sota el lema ‘La presó no és la solució’, més d’una vintena de sales de teatre han manifestat el seu malestar davant la “injustícia” a la qual s’enfronten els condemnats pel procés. “Des del món de la cultura treballem per defensar el dret i la llibertat de pensament i d’expressió. Sentim que aquests drets han estat vulnerats”, reblen en un comunicat. En una línia similar s’expressen els responsables de les sales musicals Jamboree i Tarantos, que s’adhereixen a la vaga de divendres com a protesta contra “qualsevol acció que impedeixi el lliure i ple exercici dels drets democràtics”, al marge “d’ideologies i preferències polítiques”. “La música és llibertat”, afegeixen en el text. De la seva banda, i després d’haver-ho “reflexionat a fons”, La Perla 29 i la Biblioteca de Catalunya el festival Escenes de Filosofia i Teatre Les nits de la maleta i han decidit anul·lar la funció del divendres i repartir el programa entre aquest dijous i dissabte.