Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Teatre Tarragona tanca temporalment per “seguretat” davant d’un possible risc de despreniment al vestíbul

ACN Tarragona.-El Teatre Tarragona ha tancat aquest dijous temporalment davant el possible risc de despreniment del fals sostre del vestíbul. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió per “seguretat i per generar […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Tarragona.-El Teatre Tarragona ha tancat aquest dijous temporalment davant el possible risc de despreniment del fals sostre del vestíbul. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió per “seguretat i per generar tranquil·litat” després de rebre aquest dimecres un informe extern que certifica el “perill existent” en aquesta zona. “No és normal que un teatre inaugurat el 2012 presenti tantes deficiències”, ha denunciat el portaveu municipal Manel Castaño. El teatre va romandre tancat durant uns mesos l’any 2019 en caure parcialment el fals sostre de la platea. El consistori ha explicat que els serveis jurídics treballen per exigir responsabilitats a l’empresa constructora. Pel que fa als espectacles d’estiu, alguns d’ells es reprogramaran al Teatre Metropol.

Fa uns mesos, l’Ajuntament va requerir un informe extern per revisar totes les parts de les zones comunes del Teatre Tarragona, com els passadissos i el vestíbul, després que els serveis tècnics fessin una avaluació de la situació quan van comprovar que alguns dels plafons ornamentals es desprenien. Després de rebre l’estudi aquest dimecres, tots els departaments implicats del consistori han decidit tancar l’equipament per precaució. “Tot i que l’única part del teatre que es troba afectada és el vestíbul, hem decidit no corre cap risc que pugui posar en perill la ciutadania”, ha assenyalat Castaño.Dilluns vinent, l’Ajuntament començarà a tramitar l’actuació d’emergència a partir de l’informe extern. El cost de la reparació i la data d’inici dels treballs encara no s’ha concretat. Amb tot, el consistori confia que l’equipament podrà reobrir portes a la tardor i preveu que l’obres estiguin enllestides en tres mesos. Tot i el tancament, els assajos dels espectacles previstos es continuaran fent dins del recinte, ja que l’única zona afectada és la del vestíbul i s’hi pot accedir per la banda del darrere, segons han explicat els responsables.La construcció del Teatre Tarragona va tenir un cost d’11 milions d’euros i es va inaugurar el 2012. A mitjans de febrer de l’any 2019, va caure parcialment el fals sostre de la platea i el teatre no va poder reobrir fins a la temporada de tardor. Els treballs de reparació es van iniciar al mes de maig i van tenir un cost 275.000 euros. A més, entre altres conceptes, l’Ajuntament també va haver d’assumir 57.208 euros pels espectacles que es van haver de suspendre. “És inadmissible que el 2021 tornem a estar en una situació com aquella, hem actuat amb rapidesa”, ha lamentat el portaveu municipal.Castaño ha explicat que l’Ajuntament ampliarà la reclamació ja iniciada per les deficiències a la zona de la platea. Es tracta d’un primer pas per demandar a l’empresa constructora. “Els serveis jurídics ja va obrir un expedient i, ara, hem incorporat aquesta situació, per tant, alimentem les responsabilitats que es puguin derivar d’una nova irregularitat”, ha manifestat. “El govern seguirà les recomanacions dels serveis jurídiques que estan fent l’anàlisi amb tota la documentació; seria ser molt atrevits dir qui té la responsabilitat sense una investigació seriosa”, ha afegit.Els espectacles d’estiu es reprogramenPel que fa a la programació prevista per aquest estiu al Teatre Tarragona, l’Ajuntament ha decidit reprogramar-los per més endavant o bé en altres equipaments de la ciutat. A tall d’exemple, les tres funcions de la Triologia Shakespeare -previstes per aquest cap de setmana- i l’espectacle del Festival d’Estiu Castelvines & Monteses -previst pel pròxim 7 d’agost, es reprogramaran a la temporada de tardor al mateix teatre.En canvi, les dues funcions pendents de la Mostra de Teatre Jove es faran al Teatre Metropol, així com el lliurament dels Premis Ones Mediterrànies, el qual es manté per a l’11 de juny.