Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El Teatre Gaudí celebra 15 anys decebut pel suport institucional i les ajudes “insignificants”

ACN Barcelona – Els directors del Teatre Gaudí de Barcelona Ever Blanchet i Maria Clausó han reclamat més atenció a les administracions públiques i s’han mostrat decebuts amb el suport […]

Agències 14/02/2023

ACN Barcelona – Els directors del Teatre Gaudí de Barcelona Ever Blanchet i Maria Clausó han reclamat més atenció a les administracions públiques i s’han mostrat decebuts amb el suport rebut en els 15 anys de l’espai escènic. En la commemoració de l’aniversari del Teatre Gaudí, han celebrat que en aquest període s’hagin realitzat 250 obres, amb 59 musicals. Han criticat que l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) “no atengui bé” les produccions de teatre musical en català i els doni “ajudes insignificants”. En aquests 15 anys, el Gaudí ha representat textos internacionals com ‘Carrie’, ‘Sugar’, ‘Els Músics de Bremen’ o ‘El Despertar de la Primavera’ i han passat per l’escenari artistes com Roger Berruezo, Nina, Iván Labanda o Xavi Duch.

Precisament Berruezo i Duch tornaran al Gaudí 10 anys més tard amb l’espectacle The Wild Party’ centrat en el sexe i la passió. Es tracta del primer espectacle de gran format que va impulsar l’espai escènic. La nova representació serà el proper 20 de febrer amb el mateix repartiment que fa una dècada sota el títol  ‘The Wild Party – en concert’.

La programació es completarà amb la proposta ‘Te casarás en Barcelona’, una nova obra de teatre que tracta sobre la immigració, la companyia Egos Teatre portarà el vodevil musical ‘Baby Boom!’ i Suerte En Mi Vida Producciones amb ‘Tuelf Points’ centrat en el festival d’Eurovisió amb una aparició virtual de Nina o Miki Núñez.

En declaracions amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Clausó ha reivindicat l’essència del Teatre Gaudí “com una fàbrica de creació, d’acompanyament, de protecció a tots aquests grans talents”. En concret, ha recordat que pel Gaudí hi ha passat artistes que “si no els agafa una gran productora mundial no tenen la possibilitat de mostrar el seu art”. “És un espai ideal per després anar a teatres més grans com ja ha passat amb altres musicals”, ha dit respecte el Gaudí.

Per la seva banda, Ever Blanchet ha dit que volen continuar fent el que fan i s’ha conjurat per convocar els joves que treballen fora de Barcelona perquè tornin a fer teatre musical a Catalunya. “Per això és necessari que les administracions ajudin a les companyies de teatre musical”, ha recordat.

Els responsables del teatre també han destacat l’aposta pel teatre musical, de creació i en català i han recordat que el 90% d’obres programades han estat en català.