Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Teatre Condal estrena ‘Assassinat a l’Orient Express’

ACN ACN Barcelona.-El Teatre Condal de Barcelona estrena ‘Assassinat a l’Orient Express’ a partir del 14 de setembre. L’obra d’Agatha Christie (Regne Unit, 1890-1976), produïda pel grup Focus, està adaptada […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN ACN Barcelona.-El Teatre Condal de Barcelona estrena ‘Assassinat a l’Orient Express’ a partir del 14 de setembre. L’obra d’Agatha Christie (Regne Unit, 1890-1976), produïda pel grup Focus, està adaptada per Ken Ludwig i versionada per Alicia Serrat i Iván Morales, que també exerceix les funcions de director. “Hem intentat explicar l’obra de la manera més teatral possible”, ha assegurat Morales. “Hem intentat oferir al públic una visió el més humanística possible”, ha afegit. L’espectacle s’hauria d’haver estrenat l’any passat per commemorar el naixement de l’autora, però la pandèmia va obligar a ajornar-lo. Ara s’estrenarà al Condal amb un 70% d’aforament. César Martínez, membre de la productora Focus, xifra en mig milió d’euros la producció.

L’espectacle està protagonitzat per Eduard Farelo, Rubén Ametllé, David Bagés, Anna Barrachina, Clàudia Benito, Maria Ribera, Isabel Rocatti, Vanessa Segura, Javi Vélez i David Vert. Farelo, que es posa en la pell del detectiu Hércules Poirot, explica el “gran repte” dels actors de l’obra: “representar els personatges escrits per Agatha Christie amb la mateixa cura i amb molt de cor”.Iván Morales, de la seva banda, ha assenyalat que han hagut “d’extremar” els personatges i “trobar” la seva humanitat. Morales ha admès que ha estat “més fàcil” que l’adaptació només tingui vuit sospitosos i no dotze, com a l’obra original.