Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El te verd millora el funcionament cognitiu de persones amb Síndrome X Fràgil

ACN Reus.-Un estudi liderat per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques ha demostrat amb un assaig clínic que una substància activa present en el te verd és segura i eficaç […]

Agències 02/05/2019

ACN Reus.-Un estudi liderat per l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques ha demostrat amb un assaig clínic que una substància activa present en el te verd és segura i eficaç per millorar el funcionament cognitiu de les persones amb Síndrome X Fràgil, una malaltia genètica que provoca discapacitat intel·lectual. Segons asseguren els investigadors, el descobriment obre la porta al tractament farmacològic de les persones que la pateixen. Els experts han explicat que les persones que prenien un extracte de te verd van demostrar un millor funcionament cognitiu durant els tres mesos que va durar el tractament i tres mesos després de la seva finalització. Els resultats de l’estudi s’han publicat a la revista Clinical Nutrition.

La investigació es va fer inicialment amb ratolins modificats genèticament. Després dels resultats esperançadors obtinguts es va dissenyar un assaig amb persones d’entre 18 i 55 anys, amb un grup experimental i un altre control a qui s’administrava un placebo per compte de te verd.En l’estudi hi han col·laborat investigadors de la Unitat d’Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament (UNIVIDD) de Fundació Villablanca de Reus. Tal com han explicat, el te verd conté la substància epigalocatequina gal·lat 3, que seria la que generaria efectes positius en les persones que pateixen Síndrome X Fràgil. Aquesta malaltia és una de les més comunes que produeixen discapacitat intel·lectual. Es caracteritza per un funcionament cognitiu significativament per sota de la mitjana poblacional que fa que l’aprenentatge i l’autonomia de la persona es vegin compromeses.