Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El TC rebutja el recurs d’empara de Rull contra la sentència de l’1-O amb dos vots particulars

ACN Barcelona.-El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara presentat per Josep Rull contra la sentència del Suprem que el condemna per l’1-O. Com ja va passar amb […]

Avatar
Agències 11/05/2021

ACN Barcelona.-El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara presentat per Josep Rull contra la sentència del Suprem que el condemna per l’1-O. Com ja va passar amb la de Jordi Turull, hi ha dos vots particulars dels magistrats Juan Antonio Xiol i María Luis Balaguer. La sentència, que té com a ponent Ricardo Enríquez, considera que no s’ha lesionat el dret de Rull a la tutela judicial efectiva perquè la decisió del Suprem està “suficientment motivada”. És ja el segon pres que té l’opció de recórrer a la justícia europea.

Els magistrats remarquen que la condemna està justificada perquè Rull “va participar activament posant les bases que van propiciar les condicions de mobilització ciutadana encaminada a la celebració d’un referèndum judicialment prohibit”. A més, afegeix que va “impedir el normal funcionament de l’Estat, que actua en defensa de la legalitat, i també va participar en la convocatòria del referèndum i en la seva realització”. “Tot plegat després d’haver estat prèviament advertit de la il·legitimitat constitucional de tals iniciatives”, conclou.