Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El TC rebutja el recurs del Parlament contra el decret d’administració digital, contractació pública i telecomunicacions

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Parlament contra el decret d’administració digital, contractació del sector públic i telecomunicacions. El Constitucional creu que concorria l’extraordinària i urgent necessitat per aprovar un decret-llei i que la prohibició temporal de l’ús de sistemes d’identificació basats en tecnologies de registre distribuït no desborda els límits de la competència estatal reconeguda en la Constitució. Aplica el mateix criteri, així, que amb els recursos presentats contra el mateix decret per part de la Generalitat i del govern basc.

La sentència, a més, constata que hi hagut pèrdua parcial de l’objecte del recurs en relació amb algunes de les vulneracions competencials al·legades, i també en algunes infraccions que plantejava el Parlament, ja que després es va aprovar la Llei General de Comunicacions.

Publicitat

En concret, les modificacions introduïdes per la llei fan que perdin objecte les infraccions competencials denunciades relatives a l’autorització prèvia de l’administració general de l’Estat pel que fa a les signatures i segells electrònics que la comunitat autònoma utilitza per relacionar-se amb els ciutadans.

També ha perdut objecte la previsió que establia la intervenció sobre el conjunt de xarxes i serveis de les comunicacions electròniques per raons d’ordre públic, diu el TC.

Pel que fa a les vulneracions de dret europeu que s’imputen al decret, la sentència sosté que l’ordenament comunitari no és un cànon directe de constitucionalitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió