Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El TC desestima la petició del Parlament per executar la sentència sobre el cas Castor

ACN Barcelona.-El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat la petició del Parlament, que el 28 de maig del 2018 va demanar que executés la sentència sobre el cas Castor. El TC […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat la petició del Parlament, que el 28 de maig del 2018 va demanar que executés la sentència sobre el cas Castor. El TC ha fet arribar avui a la Mesa la seva resolució sobre la decisió del 27 de març d’enguany, en la qual acorda no executar la sentència 152/2017 del 21 de desembre, instada pel Parlament. La cambra va presentar al TC, el maig passat, un incident d’execució perquè es faci efectiva la sentència sobre el cas Castor. El desembre anterior el TC va anul·lar la indemnització de 1.350,7 milions d’euros que el govern espanyol va atorgar a les empreses promotores el magatzem de gas.

El text, signat per l’aleshores lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, demanava al TC que confirmés els efectes de la sentència i sol·licitava un requeriment al govern espanyol perquè “compleixi i apliqui” les mesures de responsabilitat patrimonial en base a la nul·litat del Reial decret llei que va fixar la indemnització.