Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

El TC declara inconstitucional la incorporació d’Iglesias a l’òrgan rector del CNI

ACN Madrid.-El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional la disposició segona del decret 8/2020 del govern espanyol que va permetre que l’aleshores vicepresident Pablo Iglesias s’incorporés a la Comissió Delegada per […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Madrid.-El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional la disposició segona del decret 8/2020 del govern espanyol que va permetre que l’aleshores vicepresident Pablo Iglesias s’incorporés a la Comissió Delegada per a afers d’Intel·ligència, l’òrgan rector del CNI. Els magistrats donen la raó al recurs del PP que denunciava que s’havia aprofitat el primer decret de mesures anti-covid després de la declaració de l’estat d’alarma per introduir Iglesias a la cúpula dels serveis secrets.

El Tribunal ho argumenta pel fet que el govern espanyol va utilitzar la via del reial-decret, i “no concorre l’extraordinària urgència i necessitat” que justifica no utilitzar el procediment legislatiu. La sentència –que no tindrà efectes pràctics perquè Iglesias ja no és al govern- ha estat redactada pel magistrat Pedro González-Trevijano, i té en contra el vot particular de Cándido Conde-Pumpido.