Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El TC atura l’expulsió d’una dona xilena resident a Barcelona a càrrec de la filla nascuda a Espanya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Tribunal Constitucional (TC) ha aturat l’expulsió d’una dona xilena resident a Barcelona la filla de la qual va néixer a Espanya el 1998. La sentència atorga l’empara a la recurrent, que resideix a l’Estat des del 1995. La subdelegació del govern espanyol a Barcelona va negar a la dona la residència temporal com a familiar d’un ciutadà d’un estat membre de la Unió Europea i va ordenar l’expulsió. La dona va recórrer la decisió al Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de la capital catalana, que li va donar la raó, però aquella sentència va ser tombada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ara, el Constitucional esmena al seu torn aquesta sentència i corrobora l’anul·lació de l’ordre d’expulsió.

Segons l’avançament de la sentència fet públic per l’Oficina de Premsa del TC, l’empara es concedeix en apreciar que la sentència impugnada (la del TSJC i, per extensió, l’ordre de la subdelegació de govern) va incórrer en una interpretació “rigorista” de la norma aplicable, “sense ponderar adequadament les circumstàncies personals i familiars de la recurrent”.

Publicitat

La sala segona del TC considera que “no es va respectar” el cànon constitucional de motivació del dret a la tutela judicial efectiva, “en un supòsit en què estaven en joc, a banda de l’esmentat dret fonamental, el dret a la intimitat personal i familiar i l’interès constitucional de protecció social, econòmica i jurídica de la família”.

Finalment, el TC especifica que la concessió de l’empara comporta la fermesa de la sentència dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu de Barcelona, que va declarar nul·les les resolucions dictades per la subdelegació del govern a la capital catalana i va reconèixer el dret de la dona a obtenir l’autorització de residència temporal com a familiar d’un ciutadà d’un estat membre de la Unió Europea.

De la mateixa manera, queda sense efecte la sanció d’expulsió del territori espanyol que li havia estat imposada per l’autoritat administrativa.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió