Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El TC admet a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat del PP contra l’impost català sobre creuers turístics

ACN Madrid .-El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat interposat per més de 50 diputats del PP contra l’article 5 de la llei de mesures fiscals […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Madrid .-El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat interposat per més de 50 diputats del PP contra l’article 5 de la llei de mesures fiscals i financeres que el Parlament va aprovar a la primavera. El que es tradueix en l’impost català sobre els creuers turístics, que grava amb 1 euro per dia i client les embarcacions que atraquin durant 12 hores o menys a un port català i amb 3 els que ho facin més de 12 hores. Els populars consideren que la Generalita no pot determinar les estances de les embarcacions ni crear tributs.

Ara el Constitucional estudiarà el recurs i ha acordat traslladar la demanda i els documents presentats al Congrés, al Senat, al govern espanyol, al Parlament i al Govern perquè puguin personar-se en el procés i fer les al.legacions pertinents.