Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El TC admet a tràmit el recurs de l’Estat i suspèn el canvi que va fer el Govern en el mínim personal de l’IRPF

ACN Madrid.-El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol i per tant suspèn l’article 88 de la Llei de mesures fiscals […]

Avatar
Agències 30/04/2021

ACN Madrid.-El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol i per tant suspèn l’article 88 de la Llei de mesures fiscals i financeres, que modifica el mínim personal de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i l’estableix en 5.500 euros anuals. A més, l’article també estableix que si la suma de les bases liquidables general i de l’estalvi del contribuent és igual o inferior a 12.450 euros, el mínim del contribuent és de 6.015 euros anuals. Aquest canvi s’aplicava des de l’1 de gener del 2020. El tribunal acorda donar trasllat de la demanda i altres documents al Congrés, el Senat, la Generalitat i el Parlament perquè puguin personar-se i presentar al·legacions.

El govern espanyol va presentar recurs perquè considera que la Generalitat va vulnerar l’article 149.1.4 de la Constitució i diversos preceptes de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes.