Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

El tancament de l’espai aeri d’Ucraïna provoca afectacions en quatre vols amb Catalunya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El tancament de l’espai aeri d’Ucraïna ha provocat afectacions en quatre vols amb Catalunya. Segons ha informat AENA, hi ha dos vols operats per Ryanair que ja s’han cancel·lat, un d’arribada i un de sortida, amb trajecte de Barcelona a Kiev i viceversa. D’altra banda, n’hi ha dos més de la companyia Bees que havien de fer el mateix recorregut i que resten sense confirmació oficial. En aquest sentit, l’avió havia d’arribar a tres quarts d’onze del matí al seu destí i sortir a dos quarts de dotze del migdia. AENA ha explicat que no hi ha constància de que estigui cancel·lat, però tampoc que hagi pogut volar.

Des de l’aeroport d’El Prat de Barcelona es poden trobar de forma regular diversos vols amb Ucraïna. Les companyies que els operen són Ryanair, Bees, Ukraine International airlines i SkyUp. Arran de l’atac de Rússia algunes d’elles ja han anunciat suspensions de cara als pròximes dies en funció de l’evolució del conflicte.

Publicitat

És el cas de Ryanair, que a través d’un comunicat ha aturat la connexió durant almenys els propers 14 dies. “Tots els passatgers afectats rebran avisos per correu electrònic”, ha afirmat. La companyia també ha retirat de la venda durant almenys quatre setmanes els vols amb Ucraïna “fins que hi hagi més informació disponible de les agències de seguretat de la UE”.

Les afectacions també s’han pogut veure ja als vols programats de Vueling, que ha cancel·lat tots els del mes de febrer sense especificar què passarà més enllà. És el cas d’aquells que connectaven la capital francesa, París, amb la Ucraïnesa, Kiev, i que en aquest cas tenien previst, per exemple, un vol pel pròxim diumenge 27 de febrer.

Primers moviments a principis de setmana

L’escalada de tensió entre els dos països va provocar que a principis d’aquesta setmana algunes companyies aèries ja comencessin a anticipar-se. Lufthansa va anunciar que suspenia vols amb Ucraïna des del mateix dilluns 21 de febrer fins al pròxim 28 del mateix mes. Una mesura que també va prendre Swiss Air, assegurant que estarien monitoritzant la situació en “estret contacte” amb les autoritats nacionals i internacionals.

Les dues companyies van remarcar que la seguretat dels passatgers i de les tripulacions eren la seva màxima prioritat i que s’aniria informant a totes aquelles persones afectades.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió