Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Tanatori de Collserola habilita 5.000 metres quadrats com a gran dipòsit refrigerat davant el coronavirus

ACN Barcelona.-El Grup Mémora ha habilitat al Tanatori de Collserola, a Barcelona, dues plantes de 2.500 metres quadrats cadascuna com a gran dipòsit refrigerat davant una “possible situació excepcional” semblant […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El Grup Mémora ha habilitat al Tanatori de Collserola, a Barcelona, dues plantes de 2.500 metres quadrats cadascuna com a gran dipòsit refrigerat davant una “possible situació excepcional” semblant a la que Madrid ha viscut la darrera setmana, amb els centenars de víctimes mortals amb covid-19. Tots els tanatoris del grup compleixen amb les directius del Ministeri de Sanitat, sota les quals queden prohibits fer velatoris. El Tanatori de Collserola queda tancat al públic.

La companyia ha reforçat tots els seus equips de treball, mobilitzant professionals dels tanatoris cap a la gestió logística i l’atenció telefònica. A més, ha desplaçat els seus equips des de diferents zones d’Espanya cap a les localitats de territori en què l’activitat s’ha incrementat significativament els darrers dies. D’altra banda, han impulsat mitjançant la Fundació Mémora un nou servei telefònic gratuït de suport emocional per a professionals de la salut i dels serveis socials. Des del 16 de març, han rebut més de 100 trucades de sanitaris.Una altra de les mesures adoptada per a minimitzar els riscos de contagi ha estat l’activació d’un sistema de signatura digital per a fer contractacions dels serveis amb les famílies de forma totalment telemàtica. Aquest servei telemàtic està disponible des del 26 de març. La companyia ha reforçat les plataformes d’assistència psicològica i emocional del dol.El Grup Mémora afronta aquesta situació amb una taula de coordinació que ajunta el sector funerari, social i l’administració pública.