Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Suprem no admet el recurs de Deliveroo contra la sentència que declarava 500 repartidors com a falsos autònoms

ACN Barcelona/Madrid.-La Sala del Social del Tribunal Suprem no ha admès el recurs de Deliveroo contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) del juliol de 2019 […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Barcelona/Madrid.-La Sala del Social del Tribunal Suprem no ha admès el recurs de Deliveroo contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) del juliol de 2019 que declarava que 500 repartidors de la plataforma eren falsos autònoms. La sentència de l’alt tribunal, a la qual ha tingut accés l’ACN, rebutja el recurs per “falta de contingut cassacional” i remarca que ja s’ha pronunciat en aquesta qüestió quan la Sala Quarta va determinar el setembre del 2020 que existia una relació laboral entre Glovo i un repartidor. D’aquesta manera, el Suprem dona la raó a la Inspecció de Treball, que havia declarat que els riders eren treballadors i no autònoms.

En aquest sentit, el Tribunal Suprem recorda que la sentència del setembre ja va abordar aquesta qüestió, pronunciant-se a favor del “caràcter laboral de la relació del repartidor amb la plataforma digital”. “La pretensió deduïda en el recurs no té contingutcassacional”, insisteix la sala. L’alt tribunal es fa seus els arguments del TSJM que va concloure que entre el repartidor i la plataforma hi ha “deure d’habituabilitat, ja que la seva absència es penalitza” perquè “en cas de rebutjar comandes, no es garantiran comandes mínimes i fins i tot es pot prescindir dels seus serveis”. També va demostrar que hi havia “dependència” del rider amb la plataforma que “controla que realitza correctament l’activitat” i el localitza mitjançat GPS.”Els repartidors es troben incardinats en l’àmbit rector, organitzatiu i de direcció de l’empresa, ja que els mitjans que posa el repartidor –moto o bicicleta i telèfon mòbil- són molt poc significatius en comparació amb la important organització estructural necessària per a l’activitat”, assegura la resolució.