Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

El Suprem anul·la dos nomenaments a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades pactats entre PSOE i PP

ACN Madrid – El Tribunal Suprem ha anul·lat dos nomenaments pactats entre el PSOE i PP. Concretament, la proposta de candidats a la presidència i l’adjuntia de l’Agència Espanyola de […]

Agències 25/05/2022

ACN Madrid – El Tribunal Suprem ha anul·lat dos nomenaments pactats entre el PSOE i PP. Concretament, la proposta de candidats a la presidència i l’adjuntia de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. La sentència de la sala contenciosa-administrativa conclou que el procediment estava “viciat d’arrel”, ja que no es va produir el procés de selecció no es fa fer respectant les condicions d’igualtat. “No hi ha tal procés, només l’aparença”, sosté, pel fet que abans de publicar el procés de selecció els dos principals partits al Congrés ja havien acordat qui ocuparia els dos càrrecs. Per això, el Suprem anul·la l’acord del Consell de Ministres en què comunicava al Congrés els candidats perquè els ratifiqués.

Juntament amb l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, PSOE i PP també van acordar les renovacions del Tribunal Constitucional, del Tribunal de Comptes i del Defensor del Poble.