Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Subdirecció de Salut Pública a Girona assumeix el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme

ACN Girona .-La Subdirecció de Salut Pública a Girona assumeix des d’aquest dilluns el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme. La subcomarca pertany a la Regió Sanitària de Girona però, fins […]

Avatar
Agències 05/02/2021

ACN Girona .-La Subdirecció de Salut Pública a Girona assumeix des d’aquest dilluns el seguiment epidemiològic de l’Alt Maresme. La subcomarca pertany a la Regió Sanitària de Girona però, fins ara, del rastreig de casos se n’encarregava el Servei de Vigilància Epidemiològica (SVE) de la Subdirecció Regional de Barcelona. El canvi organitzatiu incorpora el rastreig de brots i de les malalties de declaració obligatòria i permet unificar-lo amb el territori de la regió sanitària. L’Alt Maresme engloba una població de 118.173 persones i 10 municipis.

Els Serveis de Vigilància Epidemiològica, sota la direcció de l’Agència de Salut Pública, s’encarreguen de recollir, analitzar i interpretar tota aquella informació relacionada amb l’aparició i l’extensió de malalties, a fi d’aconseguir-ne el control efectiu. El servei, a més, suposa un sistema d’alerta precoç i resposta ràpida davant d’emergències de salut pública imminents. En aquest sentit, gestiona el monitoratge de les malalties de declaració obligatòria i la detecció precoç de les infeccions emergents, a més de portar a terme la vigilància epidemiològica de les malalties transmissibles i dels brots epidèmics i d’implementar al territori els sistemes bàsics de vigilància en salut pública.