Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Sismògraf es farà el setembre en format més petit i amb la participació de companyies catalanes pel coronavirus

ACN Olot.-L’Ajuntament d’Olot ha anunciat que el festival estratègic de dansa Sismògraf, que s’havia de fer del 23 al 26 d’abril, es posposarà a finals de setembre pel coronavirus. Les […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Olot.-L’Ajuntament d’Olot ha anunciat que el festival estratègic de dansa Sismògraf, que s’havia de fer del 23 al 26 d’abril, es posposarà a finals de setembre pel coronavirus. Les dates no estan confirmades encara. Serà en format més petit i amb la participació de companyies catalanes. “Renunciarem a la part més internacional però donarem oportunitat a les companyies catalanes perquè sentim el deure i més en aquests moments de crisi tan important del sector cultural”, ha afirmat l’alcalde. També ha dit que el pressupost serà “radicalment diferent” però que ara és massa aviat per donar-ne més detalls. Ho ha explicat en el ple extraordinari d’aquest divendres que s’ha fet de forma telemàtica, el primer que fa la institució.

L’emergència sanitària del coronavirus també afectarà la celebració del festival de dansa Sismògraf que s’havia de fer a Olot del 23 al 26 d’abril amb la participació d’una quarantena de companyies. Segons converses entre l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat, que també participa en l’organització, s’ha decidit posposar-ho a finals de setembre i mantenir així la cita del festival estratègic per aquest any.L’alcalde de la ciutat, Pep Berga, ha explicat en el ple telemàtic d’aquest divendres que “renunciaran a la part més internacional” que permetia gaudir de les propostes de companyies de fora i que se centraran en les propostes catalanes. “Farem un Sismògraf més petit per donar l’oportunitat a totes aquelles companyies que ja havien treballat perquè no perdin cap ingrés”, ha detallat l’alcalde, i ha afegit que, al mateix temps, permetrà “dinamitzar el comerç i l’hosteleria”. “Tot allò que sigui reprogramable” es farà, ha afegit. En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de fer costat al sector cultural perquè, arran del confinament, aquest any “ho passaran molt malament”. El que sí que es mantindrà serà la jornada professional que es preveia el mes d’abril amb la participació d’una vuitantena de participants i que es farà de forma telemàtica. Berga ha explicat que el pressupost serà “radicalment diferent” però que no pot donar més detalls perquè encara hi ha serrells, com ara les dates (podria fer-se l’últim cap de setmana de setembre però no està tancat). Els preus públics , a revisió després del coronavirusEn el ple d’aquest divendres s’han aprovat els preus públics de serveis com l’escola bressol d’estiu, casals d’estiu i la piscina municipal amb els vots de l’equip de govern (JxCat) que té majoria, el PSC i ERC. La CUP s’ha abstingut. Els republicans han demanat aplaçar aquesta aprovació perquè hi haurà famílies que tindran dificultats econòmiques per assumir-ho com a conseqüència del coronavirus, com ara treballadors a l’atur o autònoms. Des de l’equip de govern, però, han defensat que era més convenient seguir amb la tramitació i aprovar-los amb el compromís que més endavant s’estudiaran fórmules com possibles subvencions o bonificacions per a aquells que ho necessitin o fins i tot modificacions. Per últim, l’alcalde ha ofert ma estesa a tots els grups municipals per treballar i debatre conjuntament en un paquet de mesures per pal·liar els efectes del coronavirus a la ciutat. Totes les formacions han aprofitat el ple per fer un reconeixement a tots aquells treballadors de serveis essencials i també els que per responsabilitat han abaixat la persiana per complir amb el confinament.