Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El Sínode dels Bisbes inclourà laics i dones que tindran dret a vot

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, previst per a l’octubre del 2023, inclourà laics i dones que tindran dret a vot. Així ho han explicat en una trobada amb periodistes a la Santa Seu, al Vaticà, els cardenals Mario Grech i Jean-Claude Hollerich, secretari general i relator general del Sínode respectivament. Ambdós han explicat les principals novetats del sínode, marcades pel papa Francesc. “No és una revolució, sinó un canvi important”, ha afirmat Hollerich, també arquebisbe de Luxemburg. La principal novetat és que els deu clergues pertanyents a instituts de vida consagrada, se substitueixen per cinc religioses i cinc religiosos que, com a membres, tenen dret a vot.

Una altra de les novetats que inclourà el Sínode de l’octubre és que s’afegeixen 70 membres no bisbes, que representen altres fidels del Poble de Déu (sacerdots, persones consagrades, diaques, fidels laics) i que procedeixen de les esglésies locals.

Publicitat

Són triats pel Papa d’una llista de 140 persones indicades per les set Reunions Internacionals de les Conferències Episcopals i l’Assemblea de Patriarques de les Esglésies Orientals Catòliques.

Segons han explicat Grech i Hollerich, es demana que el 50% d’aquests membres siguin dones i que es valori també la presència de joves.

Finalment, els representants dels Dicasteris que participaran en l’esdeveniment seran els indicats pel Papa.

El Sínode dels Bisbes és una institució eclesial que exerceix d’òrgan consultiu. Reuneix bisbes d’arreu del món al Vaticà i té la missió d’assessorar el Papa en qüestions determinades.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió