Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

El sindicat USPAC diu que el traspàs de la defensa penal dels Mossos al gabinet jurídic és un “xantatge” de la CUP

ACN Barcelona.-El sindicat USPAC dels Mossos d’Esquadra ha criticat durament l’anunci que aquest dimecres ha fet el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, de traspassar la defensa penal dels mossos d’Esquadra […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El sindicat USPAC dels Mossos d’Esquadra ha criticat durament l’anunci que aquest dimecres ha fet el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, de traspassar la defensa penal dels mossos d’Esquadra de la Conselleria d’Interior al gabinet jurídic central, que depèn de la Conselleria de Presidència. Segons USPAC, aquest canvi respon només a un “peatge polític” i un “xantatge” que ha de pagar el Govern per rebre el suport de la CUP. En un comunicat, el sindicat al·lega que el canvi busca que “cap mosso sigui defensat per advocats de la Generalitat, com ha estat reconegut pel diputat de la CUP Xavier Pellicer, que realment porta els regnes de la Conselleria d’Interior”.

Amb el canvi d’Interior a Presidència, s’aconsegueixen tres coses, segons USPAC. La primera és que no es pugui “fiscalitzar” l’actuació dels advocats per part dels sindicats policials. La segona que es “perdi l’especialitat” dels advocats penalistes d’Interior en favor d’altres lletrats no tant especialitzats en defensar agents de policia. La tercera conseqüència, segons el sindicat, és que la defensa dels mossos quedarà “supeditada a directrius totalment polítiques, controlades pel partit que dona suport al Govern i per les diverses associacions que, a més, són subvencionades per la Generalitat per perseguir judicialment les actuacions dels Mossos”. “Ells decidiran quan i com es dona defensa a un mosso”, conclou.Per últim, el sindicat explica que ha donat ordres als seus serveis jurídics perquè es personin com a acusació particular en defensa dels agents agredits per manifestants violents, i que es demani la màxima pena.