Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El sindicat SATSE relaciona l'”alarmant” nombre de sanitaris contagiats amb la “manca de material de protecció”

ACN Barcelona.-El sindicat SATSE ha afirmat que l’”alarmant” nombre de sanitaris contagiats a Catalunya es conseqüència de la manca de material de protecció, que ha assegurat que “no sempre és […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El sindicat SATSE ha afirmat que l'”alarmant” nombre de sanitaris contagiats a Catalunya es conseqüència de la manca de material de protecció, que ha assegurat que “no sempre és el correcte ni se subministra en una quantitat suficient”. En un comunicat, ha indicat que un 17% dels contagiats per coronavirus és personal sanitari, per sobre de la mitjana estatal. Davant d’això, ha recordat que si no s’evita el contagi dels professionals, “aquest es convertiran en un vector de disseminació de la malaltia”. D’altra banda, ha denunciat la “falta de dades” sobre professionals en estudi, aïllament o amb diagnòstic positiu disgregats per categories, províncies i centres.

El sindicat ha insistit que les administracions han de fer tots els esforços per augmentar les existències de material de protecció i diagnòstic i unificar els criteris d’ús i distribució a tots els centres, independentment si són públics, concertats o privats. SATSE ha afirmat també que ha rebut queixes de professionals que asseguren que se’ls està restringint l’accés i ús del material de protecció i ha insistit en que no es pot “desprotegir” al professional tot i la situació excepcional que es viu. En aquest sentit, ha reclamat que es facin les proves a tot el personal de centres sanitaris i sociosanitaris.