Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Sindicat d’Infermeria SATSE exigeix a l’ICS una negociació global amb els professionals

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha publicat un comunicat exigint a l’Institut Català de la Salut una negociació global amb els professionals i criticant les actuals mancances de la […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Infermeria SATSE Catalunya ha publicat un comunicat exigint a l’Institut Català de la Salut una negociació global amb els professionals i criticant les actuals mancances de la sanitat catalana. El col·lectiu d’infermers demana a l’ICS que es prengui seriosament les reivindicacions de la comunitat sanitària, ja que moltes de les persones treballadores de totes les categories es troben “desmotivades” i “escassament remunerades”. Des de SATSE també destaquen que “cada un dels nostres col·lectius té les seves pròpies reivindicacions, però treballem espatlla amb espatlla i els greus problemes que té el sistema ens repercuteixen a tots”.

SATSE Catalunya reclama la convocatòria d’una negociació global de tots els col·lectius sanitaris per a arribar a un acord que millori les condicions laborals actuals i l’atenció sanitària que es dóna a la població catalana. Actualment està vigent un acord signat l’any 2006 que, segons SATSE, “no respon a les necessitats actuals”.El sindicat també culpa l’ICS de reaccionar amb lentitud enfront dels problemes, destacant especialment el sistema de substitucions i contractació que qualifica d’”obsolets”.