Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El sindicat d’infermeria SATSE denuncia que a l’estiu tancaran 1.900 llits a Catalunya

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat aquest dilluns que a l’estiu tancaran 1.900 llits a Catalunya. L’entitat ha criticat que els governs autonòmics utilitzin l’argument de les vacances per […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat aquest dilluns que a l’estiu tancaran 1.900 llits a Catalunya. L’entitat ha criticat que els governs autonòmics utilitzin l’argument de les vacances per reduir places i serveis, “la qual cosa afectarà negativament la seguretat i salut dels ciutadans, així com de les infermeres, infermers i fisioterapeutes”. “En lloc d’aprofitar l’estiu per continuar treballant en la reducció de les llistes d’espera, aquestes s’incrementen més en paralitzar-se les consultes externes, les proves diagnòstiques i les intervencions quirúrgiques no urgents”, denuncia SATSE, que considera un “insult a la intel·ligència” que es digui que no es tanquen llits, sinó que s’adequa l’oferta a la demanda.

“Es tracta ni més ni menys d’estalviar diners a costa de l’atenció sanitària que es presta a pacients i ciutadans”, conclou el sindicat, que es queixat que els infermers i els fisioterapeutes que fan vacances no són substituïts, així que els que es queden treballant pateixen una major sobrecàrrega laboral.