Dilluns, 28 de setembre de 2020 - Edició 795
La República

El Sindicat d’Estudiants fa una crida a la vaga contra les mesures “errònies” per garantir presencialitat i seguretat

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiant ha fet una crida a la vaga contra les mesures “totalment errònies” que han pres les administracions per garantir la seguretat als centres i l’educació presencial. […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat d’Estudiant ha fet una crida a la vaga contra les mesures “totalment errònies” que han pres les administracions per garantir la seguretat als centres i l’educació presencial. Així ho ha explicat a l’ACN el portaveu del sindicat a Catalunya, Gabriel Franco, que ha recordat que la vaga convocada a escala estatal comença aquest dimecres i finalitza divendres. Franco ha apuntat que no s’han garantit ràtios baixes de 15 alumnes, ni s’ha fet una contractació “massiva” de 44.000 nous professionals a Catalunya, com tampoc s’han habilitat o construït nous espais. Franco ha preguntat a la ministra, Isabel Celáa, i al conseller d’Educació, Josep Bargalló, si escoltaran la comunitat educativa.

Franco ha considerat “incomprensible” que un govern format per PSOE i Podem “es reuneixi més amb gent de l’IBEX” que amb la comunitat educativa i li ha retret així la manca de diàleg i d’escolta al que ha assegurat és un “clam de tota la comunitat educativa”. Des del Sindicat d’Estudiants esperen un seguiment positiu de la vaga en un inici de curs “complicat i delicat”. Aquesta tindrà la seva visualització aquest dijous amb concentracions arreu de l’Estat. A Barcelona se’n farà una de “simbòlica” seguint les mesures de seguretat en l’actual situació de pandèmia al migdia a la plaça Universitat i el mateix es farà a Tarragona i Girona.

Relacionats