Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Sindicat de Llogateres reclama a l’Estat que no “boicotegi” la llei dels lloguers i “l’estengui a altres territoris”

ACN Barcelona.-El Sindicat de Llogateres atribueix la intenció del govern espanyol de recórrer la llei dels lloguers catalanes a “una decisió política que únicament busca satisfer les demandes de la […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Sindicat de Llogateres atribueix la intenció del govern espanyol de recórrer la llei dels lloguers catalanes a “una decisió política que únicament busca satisfer les demandes de la patronal immobiliària, i deslegitimar una llei que està aconseguint baixar el preu dels lloguers”. L’entitat denuncia que l’executiu actua “en direcció contrària al que faria un govern progressista: en lloc de boicotejar una llei que està protegint a milers de famílies de pujades de lloguer i de desnonaments, hauria de d’estendre aquesta llei a altres territoris”. El sindicat també afirma que la regulació no s’ha suspès per la pressió de “més de 4.000 organitzacions socials, culturals i econòmiques i de la majoria parlamentària que van impulsar-la”.

El Sindicat de Llogateres apunta que “Pedro Sánchez no seria president sense l’acord de govern en què es comprometia a regular els lloguers, i el Govern espanyol no hagués tingut el suport de la Càmera als pressupostos si no s’hagués compromès a incloure la mateixa mesura a la propera Llei de l’Habitatge i a tenir-la llesta abans del febrer de 2021”.Sostenen que la regulació ha fet caure els preus del lloguer un 4,8% interanual, durant els primers sis mesos de funcionament, als municipis catalans on s’aplica. En canvi, als municipis catalans sense regulació de preus, els preus del lloguer han pujat un 1,2% malgrat la pandèmia. A més, afegeixen que Barcelona i la resta de municipis regulats registren xifres rècord de nous contractes, més que els municipis no regulats. Consideren que la prova de que la llei funciona és que la immensa majoria dels 61 municipis han demanat a la Generalitat seguir aplicant-la a partir de setembre de 2021, i que molts altres han demanat ser reconeguts per primera vegada com a àrea amb mercat d’habitatge tens.