Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El Sindicat de Llogateres diu que la regulació del lloguer que planteja el govern espanyol no és aplicable a Catalunya

ACN Barcelona – El Sindicat de Llogateres diu que la regulació del lloguer que planteja el govern espanyol en el marc de la modificació de la Llei Estatal pel Dret […]

Agències 13/01/2023

ACN Barcelona – El Sindicat de Llogateres diu que la regulació del lloguer que planteja el govern espanyol en el marc de la modificació de la Llei Estatal pel Dret a l’Habitatge no és aplicable a Catalunya ni a 44 de les 51 capitals de l’Estat. Segons va avançar aquesta setmana ‘Cinco Días’, la proposta de l’executiu de l’Estat vincula els topalls del lloguer a l’evolució de l’IPC i, per tal que es pugui accedir a aplicar la regulació sobre una zona, és necessari primer que aquesta es declari com a “tensionada”. Es tracta d’un redactat que es va elaborar abans de l’escalada de l’IPC i el Sindicat de Llogateres assegura que és una proposta que en el context actual és “fantasma” perquè “no es pot aplicar a la realitat”.

L’organització detalla que el plantejament de l’executiu té una “barrera clau” que faria “inaplicable” la norma a gran part de l’Estat: els criteris per declarar que una zona té un “mercat d’habitatge tens”.