Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El Sindicat de Llogateres celebra al Parlament la regulació de rendes: “És el primer pas”

ACN Barcelona.-Membres del Sindicat de Llogateres s’han concentrat aquesta tarda davant del Parlament per celebrar l’aprovació de la proposició de llei per regular les rendes de l’habitatge a Catalunya. La […]

Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-Membres del Sindicat de Llogateres s’han concentrat aquesta tarda davant del Parlament per celebrar l’aprovació de la proposició de llei per regular les rendes de l’habitatge a Catalunya. La concentració ha començat a les sis de la tarda i ha conclòs prop de dues hores més tard, després de la votació al Parlament. “Això només és el principi. És el primer pas”, ha afirmat el portaveu de l’entitat, Jaime Palomera, després de l’aprovació de la normativa. Palomera ha assegurat que la llei “és plenament vigent” i ha advertit que qui no la compleixi haurà d’assumir “multes i sancions”. “Tenim un repte molt important. No caiguem en la trampa dels que volen seguir especulant amb l’habitatge”, ha manifestat.

La concentració ha estat marcada per un ambient festiu, tot i que al llarg de la tarda els organitzadors han recordat que l’aprovació de la mesura estava en mans dels diputats de JxCat. El partit va presentar vuit esmenes a la proposició de llei poc després de registrar-la al Parlament i aquesta tarda s’ha arribat a un acord ‘in extremis’ entre el Sindicat de Llogateres i els quatre grups impulsors de la llei per aprovar la limitació de les rendes.L’acord contempla un “petit canvi” en la normativa, que tindrà en compte les despeses dels propietaris en la rehabilitació dels immobles i exclourà els petits tenidors en situació de vulnerabilitat. Finalment, la llei s’ha aprovat amb els vots favorables de JxCat, ERC, CatECP i la CUP i els contraris de Cs, PSC, PDeCAT i PPC. Pocs minuts abans de la votació, el Partit Demòcrata ha emès un comunicat per justificar el seu vot en contra. El partit ha descartat donar suport a la mesura perquè “no defensa el petit propietari” i ha afirmat que provocarà una reducció de l’oferta d’habitatges de lloguer. En qualsevol cas, la cambra ha donat llum verda a la llei amb 71 vots a favor i 63 en contra. “Comencem un camí per canviar el sistema d’habitatge del país, que és un fracàs”, ha celebrat el portaveu de l’entitat a les portes del Parlament. Un cop coneguts els resultats de la votació, els assistents a la concentració del Sindicat de Llogateres ho han celebrat amb abraçades i crits de ‘Si se puede’. “Tenim una eina que permet fer efectiva la llei. No ho desaprofitem”, ha afirmat Palomera. El portaveu ha assegurat que les polítiques adoptades fins ara en matèria d’habitatge han “fracassat” i ha reclamat la “regulació” del mercat. “Si hi ha un salari mínim interprofessional, és evident que calen topalls als lloguers”, ha manifestat.