Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El Sindicat de Barri de Poble-sec denuncia el desnonament amb data oberta d’una família vulnerable

ACN Barcelona.-El Sindicat de Barri de Poble-sec denuncia el desnonament amb data oberta al qual s’enfronta una família vulnerable des d’aquest dimarts. Es tracta de la Yaritza i la seva […]

Avatar
Agències 10/08/2021

ACN Barcelona.-El Sindicat de Barri de Poble-sec denuncia el desnonament amb data oberta al qual s’enfronta una família vulnerable des d’aquest dimarts. Es tracta de la Yaritza i la seva filla menor, que des de fa més d’un any ocupen un pis al número 23 del carrer Piquer que és propietat de Lanusei Investments SL, filial de Blackstone. El sindicat assegura que una jutgessa ha rebutjat la sol·licitud de suspensió de desnonament i es queixen que no es compleixi el decret llei 16/2021que ajorna els llançaments en casos de vulnerabilitat. L’Ajuntament de Barcelona confirma que la Yaritza disposa d’informe de vulnerabilitat des de la primavera i ha contactat amb la propietat que, segons fonts municipals, s’ha compromès a demanar la suspensió del desnonament.

Segons explica la Yaritza, el març del 2020 va optar per ocupar amb la seva filla el pis on viu ara perquè no tenia alternativa. Treballava a l’hostaleria i amb l’arribada de la pandèmia es va quedar sense feina i sense ingressos.Actualment tampoc no té cap alternativa on viure i el seu únic suport és el sindicat del barri on viu. Fa uns mesos que va obtenir l’informe de vulnerabilitat, està en seguiment dels Serveis Socials i està en tràmit per incorporar-se a la Mesa d’Emergències.La Nerea, membre del sindicat, apunta que al juny ja hi va haver un primer intent de desnonament però aquest no va progressar perquè es va aturar al jutjat en aplicació de la moratòria vigent. La sorpresa ha estat, ara, que tot i la situació vulnerable de la Yaritza i la seva filla de nou anys en aquest cas si que s’hagi acceptat tirar endavant l’ordre de desnonament des del jutjat, quan hi ha una nova moratòria vigent (decret llei 16/2021). Per això, la Nerea lamenta que un cop més l’aplicació del decret depengui del criteri dels jutges.A més, es queixa que sigui un desnonament amb data oberta, amb tot el que això suposa a nivell psicològic per la família, que no sap en quin moment serà expulsada de casa. Segons ella, s’han trobat amb un “silenci administratiu” en ple agost mentre la propietat demana la Mesa d’Emergències per anul·lar el desnonament.La cita per accedir a la Mesa d’Emergències no és fins al setembre i un fet similar s’han trobat al recórrer al pla de xoc de la Generalitat que dona cobertura a casos com pot ser el de la Yaritza. Des dels Serveis Socials li han donat cita també per al setembre. “El pla de xoc està molt bé però cal una cobertura ara”, ha indicat.Des de l’Ajuntament el servei antidesnonaments (SIPHO per les seves sigles) està treballant en el cas per aconseguir que se suspengui. A més, fonts municipals expliquen que s’ha contactat amb la propietat i aquesta s’ha compromès a demanar la suspensió del desnonament.