Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Síndic proposa a les administracions garantir un àpat diari a infants vulnerables durant l’estiu

ACN Barcelona.-El Síndic proposa al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i als ens locals que estableixin conjuntament mecanismes “per garantir, com a mínim, un àpat diari per als […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-El Síndic proposa al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i als ens locals que estableixin conjuntament mecanismes “per garantir, com a mínim, un àpat diari per als infants en situació de privació alimentària” durant el mes d’agost i la primera quinzena de setembre. En un comunicat, el Síndic explica que ha tingut coneixement de les instruccions fetes pel departament d’Educació als consells comarcals, informant que les targetes moneder vinculades a les beques menjador deixaran d’estar operatives aquest divendres. Per això, demana trobar mecanismes per garantir que tots els infants en situació de pobresa i amb problemes de malnutrició infantil puguin tenir garantit, com a mínim, un àpat al dia, fins que tornin a l’escola.

Alguns sectors han demanat que les targetes segueixin operatives però el Síndic apunta que això pot deixar fora adolescents que no tenen accés a la beca perquè no hi ha menjador al seu centre. De fet, assenyala que la mateixa instrucció d’Educació recull que les targetes moneder es poden vincular a altres ajuts.En el comunicat, recorda que la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, estableix que aquests serveis tenen com a finalitat “assegurar el dret de les persones a viure dignament mitjançant la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques” com ara la distribució d’aliments i amb especial atenció a la infància i l’adolescència. En aquest sentit, remarca que són la Generalitat i els ens locals les administracions competents en matèria de serveis socials si bé els municipis i altres ens locals poden exercir competències pròpies de la Generalitat per via de delegació, d’encàrrec de gestió o de fórmules de gestió conjunta.